Over Studio Flamingo

expositie Forever Young

NIEUWS! >>
Van 7 juli tm 4 augustus doet mijn sculptuur Plastic Fantastic mee met de groepsexpositie in de Boterhal in Hoorn!


STUDIO FLAMINGO  Beeldende Kunst en Kunsteducatie is de ontwerpstudio van Moniek Bijl. Zij studeerde Interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en haalde haar diploma in 2011. Tijdens de opleiding werkte zij aan verschillende projecten, van meubel en object tot compleet interieur en zelfs enkele ontwerpen voor de buitenruimte. Tijdens de stage in de beroepspraktijk lag de nadruk op tentoonstellingsontwerp en kon zij meewerken aan projecten voor verschillende musea van Rotterdam tot Lelystad.

Naast het ontwerpen houdt zij zich bezig met beeldende kunst. Na, en ook tijdens de opleiding, werd geëxperimenteerd met verschillende teken- en schildermaterialen en ontwikkelde zij een voorliefde voor het gebruik van spuitverf.

Het werken met spuitverf combineert zij vooral met het gebruik van stencils. Hiermee maakt zij ontwerpen voor op doek en voor muurschilderingen. De ontwerpen zijn al op verschillende muren terug te vinden en tonen een originele versie van stencilkunst. Dit gebruik van spuitverf en stencils wordt inmiddels ook bij workshops ingezet! In 2014 begon Moniek de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving en na twee jaar studie en stage studeerde ze af.

Momenteel is Moniek werkzaam als workshopdocent digitale media in Rotterdam en stencilgraffiti door het hele land. En natuurlijk blijft ze eigen werk maken! Verschillende van haar projecten waren al te zien op exposities, een overzicht van al haar werk is op deze website te vinden!