Aula

@ZPark  Interieurontwerp Aula
Afstudeerproject Interieurarchitectuur Willem de Kooning Academie, 2011
In opdracht van LMC Zuiderpark Rotterdam Zuid

Jongeren besteden veel tijd aan social media, ze gebruiken vooral hun telefoon om met vrienden te communiceren en dit doen ze ook in de school. Recent verschenen er berichten over het verbieden van telefoons in het onderwijsmaar op de meeste scholen is dit verbod er al. Ook het Rotterdamse VMBO-Zuiderpark heeft zo’n telefoonverbod. Toch blijven de leerlingen berichten uitwisselen met WhatsApp, Twitter en Facebook.

Het ontwerp voor de aula van VMBO-Zuiderpark gaat over deze ontwikkeling en gebruikt de telefoon juist op een positieve manier in het onderwijs. De leerling twittert in de aula en tweets aan de school, van de school en over de school zijn te lezen op een groot scherm. Niet alleen is de leerling nu meer betrokken bij de school, het getwitter op deze plek biedt veel meer voordelen.

Het ruimtelijke concept wordt gevormd door de afbeelding van het Wifi-symbool, dit bepaalt het vloerplan en is de drager van de meubels en de meubelindeling. De stroken die dit symbool vormen zijn gemaakt van rubber en hebben verschillende kleuren. De polyester meubels volgen het vloerpatroon en geven de leerlingen zit- en hangplekken. De verlichting bestaat uit witte en blauwe tl-lampen en deze benadrukken ook in de hoogte het vloerpatroon.

Related posts