Grootstad Norsbergen

Ontwerp voor de prijsvraag van Folly Art Norg, te zien vanaf 4 augustus

Folly Grootstad Norsbergen vertelt het verhaal van de ooit zo machtige stad in Drenthe, op de plek waar nu de dorpen Norg en Peest liggen. In 1288 ontstond Norsbergen toen Norbert van Nolten zich hier vestigde en er een bloeiende gemeenschap ontstond. De Friezen en de Saksen spanden uiteindelijk samen om hier een eind aan te maken. Na een wrede verwoesting van de stad in 1799 bleef er alleen een ruïne over. Zijn techniek en wetenschap, waar Norsbergen om bekend stond, waren tegelijk met het instorten van de torens verloren gegaan. Deze plek werd jarenlang vermeden en het verhaal van de grote stad verdween uit de herinnering.

Ontdek nu zelf dit bijzondere verhaal dat al die jaren verborgen is gebleven. Fantaseer over het bruisende stadsleven en waan je even tussen moderne hoogbouw, maar dan honderden jaren terug. Misschien vind je zelfs nog resten terug die verwijzen naar dorpsvader Norbert zelf.

Stencils Folly Norsbergen
Animatie geschiedenis Norsbergen
Geschiedenis Norsbergen

Meer op de site www.follyartnorg.nl

“Dit jaar hebben we maar liefst 20 folly’s in de folly route!
In een route van ca. 6km kun je alle folly’s bekijken. Het is een mooie wandeling in en rond Norg met ongeveer elke 400 meter een folly. Vanaf 4 augustus 2019 tot en met 1 september kun je bij Kunsterf Norg, aan de Brinkstraat 1 in Norg, het Folly Art Norg boekje kopen voor €10,-. Dit boekje bevat de route en informatie over de folly’s en makers.”

Related posts